CZ                     EN

Top Management

Vyhledání klíčových pracovníků pro top manažerské a strategické pozice je historicky naší nejstarší a nejtradičnější činností. Nicholson International v roce 1993 do ČR vstupoval s mandáty na vyhledání pozic Country Managerů pro zastoupení zahraničních firem a tyto mandáty představují podstatný obsah naší práce i v současnosti.

V současné době většina zavedených firem preferuje obsazování top manažerských pozic interními posuny svých nejlepších pracovníků. Tento postup je obecně správný, protože umožnuje vnitřní pohyb zaměstnanců a naplnění osobních i profesních ambicí těm nejschopnějším z nich. Ne vždy je ale toto optimální rešení možné – důvodem je nedostatek či nepřipravenost vlastních lidí pro vrcholovou pozici, v horším případě nedostatečné výsledky stávajícího managera a jeho týmu a potřeba situaci řešit diskrétním nalezením schopnějšího člověka na trhu.

Častým úkolem headhuntera je sehrání role určitého prostředníka a oslovení předem vytipovaných kandidátů od konkurence, přiblížení situace a zjištění prostoru a motivačních faktorů pro případný „přestup“. Naší snahou je vždy tuto preferovanou úzkou skupinu lidí doplnit o další alternativy s použitím výstupů executive search a vlastních referencí.

Naší nejdůležitější výhodou je, kromě velmi dobrého přehledu „kdo je kdo“ na českém trhu, schopnost diskrétního a účinného oslovení s důrazem na prezentaci i zjištění nejdůležitějších motivačních faktorů, se kterými se pak spolu s klientem s ohledem na jeho možnosti snažíme co nejefektivněji pracovat.

Finanční sektor
Moderní technologie (Výzkum a vývoj)
Průmysl a výroba
Energetika